Certyfikat Śruta

.

Śruta Sojowa Ekstrudowana NON GMO

Jedna z największych w Polsce tłoczni olejów roślinnych znajdujących się w Pawonkowie (woj. Śląskie)

Jednym z produktów wytwarzanych przez Spółkę jest śruta sojowa ekstrudowana NON GMO, do produkcji której wykorzystane są wyłącznie wyselekcjonowane nasiona soi poddawane obróbce termiczno-mechanicznej. Zastosowanie takiego procesu produkcyjnego pozwala na pozbycie się substancji anty żywieniowych oraz braku konieczności wykorzystywania chemii w produkcji, co pozwala na działanie naszego zakładu w stu procentach zgodnie z naturą.

Największym atutem naszego produktu jest fakt, iż przy stosowaniu śruty ekstrudowanej zauważyć można realne oszczędności, ze względu na wysoki poziom strawności białka, który oscyluje w granicach 96,5%. Przeliczając – przy stosowaniu naszej śruty finalnie do zwierzęcia trafia ponad 42g białka na 100 g paszy. W śrucie poekstrakcyjnej jest to tylko 70% przyswajalności, a więc zaledwie 33g białka na 100g paszy.

Kolejną zaletą naszej śruty jest fakt, że przy jej wytwarzaniu – w przeciwieństwie do śruty poekstrakcyjnej – nie korzystamy z heksanu (pochodnej benzyny). Tym samym stosując nasz produkt nie narażamy zwierzęcia na różnego rodzaju choroby, a w przypadku np. rozrodu, stosowanie naszej śruty pozwala również na skrócenie okresu regeneracyjnego czy to w przypadku bydła bądź trzody.

W naszym produkcie poziom tłuszczu oscyluje w granicach 5-6%, co przekłada się na zwiększone przyswajanie składników odżywczych i aminokwasów, a także na zwiększoną energetyczność pasz.

Śruta sojowa ekstrudowana NON GMO, jako materiał paszowy uzupełniający, charakteryzuje się wysoką zawartością białka oraz wysoką przyswajalnością. Doskonale nadaje się dla bydła, trzody chlewnej, drobiu, a także innych zwierząt hodowlanych. Zawartość składników analitycznych:

Białko min. 44%  Zawartość tłuszczu max 7%

Zawartość włókna max 6%  Przyswajalność 96,5%

Histydyna 11,1g/kg  Seryna 22,4g/kg

Arginina 30,9g/kg  Glicyna 18g/kg

Kwas asparaginowy 47,9 g/kg  Kwas glutaminowy 72,3 g/kg

Treonina 18,0g/kg  Alanina 18,5 g/kg

Prolina 17,3g/kg  Lizyna 26,9 g/kg

Tyrozyna 15,2 g/kg  Walina 22,9 g/kg

Izoleucyna 19,6 g/kg  Leucyna 32,2 g/kg

Fenyloalanina 22,4 g/kg  Cystyna 6,69 g/kg

Metionina 6,36g/kg  Fosfor: max 1%

Sód: Max 0,1%  Popiół: Max 6%

Salmonella: Nie wykryto Udział w mieszankach paszowych:

Dla trzody: prosięta ok. 20%; warchlaki: ok 15%; tuczniki: ok. 10%

Dla drobiu: ok. 20-30% Dla przeżuwaczy: od 2-3 kg, na sztukę na dzień Inne zwierzęta: według zaleceń żywieniowych Zastosowanie: Materiał paszowy można wykorzystać do sporządzenia i bilansowania własnych mieszanek pełnoporcjowych dla różnych gatunków zwierząt. Śruta sojowa ma bardzo korzystną zawartość składników analitycznych, co powoduje, że może być wykorzystywana do przygotowania wszystkich pasz, a także jako źródło uzupełniającego białka.

NIE ZAWIERA MODYFIKACJI GENETYCZNYCH (NON GMO)! NIE ZAWIERA HEKSANU!

Struktura: granulat, naturalny osad sojowy